گفتمان برای حفظ مبانی وحدت بهترین شیوه برای تعالی شهرستان است

ساخت وبلاگ

عبدالعزیز خضری /پیام دانش: چند روز قبل در پی سفر علی اصغر علی پور، فرماندار شهرستان، و جمعی از اعضای هیئت امنای راه مربط به شیراز و گفتگو با احمد علی افکاری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس، این مقام استانی با سفر به اوز، از احیای راه در دست اقدام مربط دیدن می کند و در حال شنیدن گزارش چگونگی عملیات صورت گرفته، سخنان گزارش دهنده برای چند بار قطع می شود.

وقوع چنین واکنشی شاید برای خود مهمان بلند پایه استان با شناختی که از مردم داشته غیر قابل تصور و برای کننده چنین حرکتی شاید بیش از انتظار سازندگی باید پیش بینی بازدارندگی داشته باشد و بدیهی است به فرهنگ اصیل اخلاقی مردم شهرستان خدشه وارد می کند و چه بسا محرومیت از منابع ملی و انسانی را نیز در پی داشته باشد و بعید نیست سازمان صاحب تخصیص منابع، اگر هم تصمیمی برای تخصیص منابع مالی درنظر داشته است، دچار تردید شود و یا با تاخیر آن را صورت دهد.

برای مقدمه بالا مواردی از محروم و مظلوم ماندن بخش سابق و شهرستان کنونی اوز از دریافت منابع ملی و دوری از شاخصه های توسعه بیان می شود.

طبیعی است، انسجام مردمی با هماهنگی فرمانداری، روحانیون، شورای اسلامی شهرستان و شهر و شهردار نزد مقامات برجسته می تواند برجسته ترین تاثیر را برجا بگذارد  و در این حالت بهتر می توان اقدام به طرح خواسته ها و مطالبه گری کرد و بدیهی است هر مقام مسئولی در تخصیص منابع  با اعتماد به نفس بیشتر، اراده خود را محقق می گرداند.

اکثریت شهروندان شهرستان اوز بر این باور هستند که بخش اوز سال ها قبل می بایست ارتقا می یافت و  به خاطر دیر شدن این برنامه، اوز در توسعه سیاسی و جغرافیایی دچار زیان های زیادی شد.

به فرض مثال اگر بخش اوز به  جای سال ۱۳۹۸در سال ۱۳۸۸ ارتقا پیدا می کرد می توانست، سالیانه از اعتبار اختصاص میلیارد تومانی و آن هم در سال هایی که تومان ارزش چندین برابر در مقایسه با زمان حال داشت، متنفع شود.

شهرستان اوز برای راه سازی و یا توسعه آن نه از سمت  توسعه شاهراه اوز به خنج که طرحی دولتی و ملی است و نه از سمت محور اوز به سه راهی کهنه و در ادامه به روستاهای در مسیر تا بختیاری و هرم و کاریان که ساخت و ساز آن بایستی مدیون نیکوکاران و پیگیرکنندگان باشیم، انتظارات را برآورده نمی کند.

با وجود اینکه گفتگوی احیای راه مربط به چند دهه پیش باز می گردد ولی فعال سازی هیئت امنای راه مربط بعد از تشکیل هیئت امنای محور اوز تا سه راهی کهنه و ادامه تا بختیاری بوده است و همه از جمله هیئت امنای راه مربط پشتیبان و حامی  بازسازی، تعریض و توسعه آن محور اوز به بلوک بیدشهر و… هستند.

هیئت امنا راه مربط تاکنون و با سخت کوشی  تلاش کرده است با اتکا به منابع خیر مردم عملیات زیرسازی را پیش ببرد و در عین حال کوشش می کند مقامات و منابع دولتی را نیز به آن وارد کند.

 بازسازی را مربط از اعتبار راه های قبلی نمی کاهد بلکه بر حرکت مضاعف مردم شهرستان از جمله شهر اوز می افزاید زیرا راه ها عامل اصلی جنبش، امنیت و تحول اقتصادی هستند.

خودروهایی که  که از جهرم به طرف منطقه و شهرستان اوز می آیند به اختیارمی توانند مسیر ارتباطی بخش های جویم و بنارویه را برای ورود انتخاب کنند و راه مربط نیز یکی از آنها خواهد شد.

با ساخته شدن محور لار به جهرم شاید در ظاهر به شهرستان های گراش، اوز و خنج لطمه وارد شود ولی این واقعیت تحول است  و اگر مناطقی که که احساس می کنند در انزوا قرار گرفته اند و یا می گیرند نجنبند و به دنبال راه های برون رفت از انزوا نباشند بی شک به حاشیه خواهند رفت.

مردم شهر اوز قلبا برای خواسته های مردم مناطق شهرستان از جمله بخش های بیدشهر و مرکزی (فیشور)احترام قائل هستند و تردیدی نیست که مرمت، بهسازی و توسعه راه بختیاری، کاریان و هرم را اهمیت داده  و توجه به آن، مرکز شهرستان را به مراتب در کانون تحول قرار می دهد و قدر مسلم راه مربط بر آبادانی حوزه جغرافیایی مورد بحث مقاله از جمله بخش بیدشهر نیز کمک شایان می کند، همان گونه که مردم و فعالان اوز برای ارتقای بخش چندین دهه کوشش کردند تا به ثمر نشست و این دست اورد تنها شامل خود اوز نیست و مناطق نیز از آن بهره مند شده و می شوند.

مردم اوز همگام با مردم فیشور علاقمند به ارتقای آن به بخش هستند و هر چه از دستشان بر بیاید مضایقه ندارند و نخواهند کرد چون آبادانی و پیشرفت مناطق به ترقی خود شهر اوز کمک شایان می کند.

روز گذشته محمدصدیق پیرزاد، نویسنده پیشکسوت به خوبی اشاره کرده بود در گراش زمانی اله قلی خان با حفر چاه و ساخت خیابان قوسی و بعدا کمربندی(که الان وسط شهر واقع شده) تعالی این شهر را به شکلی جهشی رقم زد ولی ما اوزی ها اگر به خودمان بیابیم ، می بینیم کمربندی اوز از میدان نون والقلم تا میدان شهید سلیمانی با نام خیریه حاج اسمعیل امیرراد و نبی اکرم(ص) با وجود گذشت سالیان سال از احداث آن ها ولی کمتر از آبادانی، رونق و تحول تجاری و حتی مسکونی برخودار شده است.

مطلب، با متن زیر به پایان رسانده می شود ما می توانیم در کنار یکدیگر ترجیحا با محوریت شوراهای شهرستان، شهر و شهردار منافع مشترک را با گفتگو به پیش ببریم. تا بوده و هست نیکوکاران همراهی داشته اند همان گونه که راه اوز به بلوک بیدشهر و در ادامه تا بخش جویم ساخته شد و دیگر مراکز عمومی، محصول حرکت های جمعی  و عمل نیکوکاران بوده است.

شاید در بوجود اوردن یکی از آن ها و حتی ارتقای بخش اوز به شهرستان کس یا کسانی بوده باشند که موافق نبوده اند ولی مشاهده نشد در مقابل مقام مسئول استانی و یا کشوری دیدگاه خود را به صورت غیرمعقول بیان کرده باشند.

توسعه راه، نقطه اشتراک منافع مردم شهرستان است و همدل بودن ما را به تحقق هر طرح عام المنفعه نائل می گرداند. همین همگرایی کمک می کند تا بتوان به بیشتر خواسته ها چون تاسیس ادارات ثبت، تامین اجتماعی و دفاتر خدماتی پلیس+۱۰ و سامانه قضایی ثنا و ارتقای جایگاه  برخی ادارات سریع تر دست یافت.

پایگاه اطلاع رسانی مربوطی...
ما را در سایت پایگاه اطلاع رسانی مربوطی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حاجی پور marbooti بازدید : 179 تاريخ : چهارشنبه 20 بهمن 1400 ساعت: 17:02

خبرنامه