کتابخانه عمومی فردوس روستای قلات با 18 سال قدمت و دارای بیش از 12 هزار جلد کتاب

ساخت وبلاگ

عارف حاجی پور: کتاب، کتابخوانی و کتابخانه از دیر باز تاکنون در زندگی بشری نقش مهم و اساسی در افزایش آگاهی مردم  ایفا کرده است. به گونه ای که ازگذشته تا این زمان، کتاب و کتابخانه یکی از عوامل شکل دهنده فرهنگ و تمدن به حساب می آیند. کتابخانه نهادی پوینده و فعال است که می تواند به عنوان کانونی برای تربیت و اصلاح جوانان و نوجوانان استفاده شود، انسان با مراجعه به کتابخانه روح و روانش آرامش می یابد. به مناسبت قرار گرفتن در هفته کتاب و کتابخوانی فرصتی مهیا شد تا از طرف پایگاه اطلاع رسانی مربوطی به کتابخانه ای در منطقه اوز برویم که خیلی ها از وجود آن اطلاع و شناخت کافی ندارند ؛ بله کتابخانه بزرگ و مجهز فردوس روستای قلات . با کتابدار کتابخانه علی ایزدی و دهیار قلات  خالد محمدی گفت و گویی دوستانه در زمینه معرفی و شناساندن هر چه بهتر این کتابخانه داشتیم تا از این نماد بزرگ فرهنگی در منطقه اوز کمال استفاده در آینده شود.

این گفتگو در حضور عارف حاجی پور نماینده وبسایت مربوطی ، علی ایزدی کتابدار کتابخانه فروس قلات ، خالد محمدی دهیار قلات و یکی از کتابخوانان روستای قلات به همراه دختران 3 قلوی خردسالش صورت گرفت که چکیده این گفت و گو به شرح زیر می باشد:

تبریک هفته کتاب و کتاب خوانی از طرف کتابدار و دهیار قلات به تمام کتاب دوستان

احداث کتابخانه در سال 1377 توسط خیر حاجی عیسی صالح گرگ و بانی خیر سیدعبداله هاشمی

کتابخانه عمومی قلات در اسفند ماه 1377 با پرداخت نمام هزینه های ساختمان کتابخانه توسط خیر بزرگ حاجی عیسی صالح گرگ به بهره برداری رسید. سید عبداله هاشمی گلاری بانی خیر این پروژه بودند. این کتابخانه از زمان افتتاح تا سال 1381 زیر نظر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان اداره می شد و از سال 1381 تحت پوشش نهاد کتابخانه های کشور رفت.

همکاری شورای اسلامی وقت و جمعی از معتمدین در احداث کتابخانه

در احداث این کتابخانه اعضای شورای اسلامی وقت و اشخاص معتمدی همانند سید علی اکبر حسینی ، سید یوسف حسینی ، سید محمد حسینی ، سید شرف الدین حسینی ، سید مرتضی حسینی ، سید اسماعیل هاشمی و جمعی دیگر از اهالی با کمک های مختلف خود نقشی اساسی داشتند.

سیدعلی اکبر حسینی اولین کتابدار کتابخانه

اولین کتابدار کتابخانه عمومی قلات سیدعلی اکبر حسینی از زمان افتتاح تا سال 1380 بودند که با توجه به فرهنگی بودن ، کتابخانه فقط در نوبت عصر اداره می شد.

علی ایزدی دومین کتابدار کتابخانه

از سال 1381 تاکنون علی ایزدی به عنوان کتابدار در تمام ایام هفته در نوبت صبح و عصر به صورت قراردادی مشغول به کار هستند. ایشان متولد 1358 در حال حاضر دانشجوی رشته زبان و ادبیات فارسی پیام نور اوز می باشند.

روزهای زوج ویژه برادران و روزهای فرد ویژه خواهران

این کتابخانه در روزهای زوج هفته برای برادران و روزهای فرد هفته برای خواهران پذیرای عموم مردم بخش اوز می باشد.

 11,242 جلد کتاب با موضوعات مختلف و 1,276 جلد کتاب ویژه کودک و نوجوان

در کتابخانه عمومی فردوس قلا تعداد 11,242 جلد کتاب در موضوعات تاریخ و جغرافی ، ادبیات ، کلیات و مرجع ، فلسفه و روانشناسی ، دینی ، علوم اجتماعی ، زبان خارجه ، علوم خالص ، علوم عملی(تکنولوژی) ، هنرها ، کمک درسی و سؤالات طبقه بندی شده کنکور  و تعداد 1,276 جلد کتاب ویژه کودک و نوجوان وجود دارد.

تقبل هزینه های جاری کتابخانه توسط انجمن کتابخانه عومی اوز

هزینه های جاری کتابخانه از طرف انجمن کتابخانه عمومی اوز پرداخت می شود.( از طرف کتابدار و دهیار روستای قلات بابت همکاری این انجمن با کتابخانه فردوس تقدیر و تشکر ویژه بعمل آمد.)

بیشترین مراجعه کنندگان به کتابخانه ؛ دانش آموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه اول

در اوایل افتتاح کتابخانه ، عموم مردم قلات استقبال خوبی از کتابخانه داشتند ولی کم کم این استقبال کم رنگ تر شد و اکثر مراجعه کنندگان به این کتابخانه از قشر دانش آموزان ابتدایی و متوسطه اول می باشند.

کتابخانه عمومی قلات در سامانه مدیریت کتابخانه های عمومی کشور به آدرس www.samanpl.ir

از سال 1391 کتابخانه عمومی قلات در سامانه مدیریت کتابخانه های عمومی کشور(www.samanpl.ir) ثبت شده است. با استفاده از این سایت می توانید به راحتی کتاب های مورد علاقه خود را جستجو کنید و محل قرار گرفتن کتاب را در کتابخانه های مختلف پیدا کنید. در این سامانه از بخش اوز کتابخانه عمومی اندیشه اوز و فردوس قلات وجود دارد.

کتابهای کودک و نوجوان و ادبیات پراستقبال ترین کتاب ها

از بین 12,518 جلد تاب این کتابخانه ، کتابهای مربوط به کودک و نوجوان ، ادبیات ،علوم خالص به ترتیب دارای بیشترین استقبال و امانت گرفته شده هستند.

عضویت حدود 300 نفر در این کتابخانه با حق عضویت 2,500 به مدت یک سال

از سال 1391 عضویت به صورت فراگیر و یکپارچه درآمد. کتابخانه فردوس قلات دارای تقریباً 300 عضو می باشد که هر عضو در یک سال مبلغ 2,500 تومان به عنوان حق عضویت پرداخت می کند. مدت امانت کتاب حداکثر 2 هفته  که با هماهنگی قابل تمدید می باشد.

روستای اسلام آباد بیشترین تعداد افراد مراجعه به کتابخانه از روستاهای بخش اوز

از این کتابخانه بزرگ استقبال آنچنان خوبی از روستاهای اطراف صورت نمی گیرد و از روستای اسلام آباد تعداد افراد قابل توجهی به صورت مستمر به کتابخانه مراجعه می کنند.

اعلام آمادگی کتابخانه از مراجعه عموم بخش اوز به ویژه دانش آموزان به صورت مستمر

کتابخانه عمومی فردوس قلات آمادگی خود را از عموم مراجعه کنندگان به ویژه مدارس و ارگان های فرهنگی و آموزشی اعلام می دارد. برای مراجعه و بازدید از کتابخانه و استفاده ی بهینه از آن می توانید با کتابدار کتابخانه فردوس قلات هماهنگ کنید.

52530452   شماره کتابخانه     -         علی ایزدی (کتابدار) 09174154266

درخواست کتابدار و دهیار

علی ایزدی و خالد محمدی از مردم خواستند با برنامه ریزی وقت بیشتری به کتاب خوانی اختصاص دهیم و همچون سال های قبل مرجعه بیشتری به کتابخانه داشته باشیم و در طول هفته برنامه مطالعاتی و استفاده از این کتابخانه داشته باشیم. فرزندان خود را به کتاب خواندن تشویق و از مزایای کتابخوانی برایشان بازگو کنیم.

درخواست کتابدار و دهیار قلات از روستاهای منطقه ؛ قدر این کتابخانه را بدانیم

کتابدار و دهیار قلات از مردم روستاهای منطقه اوز به ویژه مدارس خواستند که باید قدر این گنجینه کتاب را بدانیم چرا که همچین کتابخانه ای در منطقه خودمان فقط اوز و قلات دارا است.  مدارس منطقه ، انجمن های منطقه و عموم مردم با برنامه ریزی و هماهنگی می توانند از این کتابخانه استفاده ای مطلوب برای افراد تحت نظر و تحت پوشش خود داشته باشند.

تقدیر و تشکر ویژه کتابدار از سیدعلی اکبر حسینی و شورا و دهیار فعلی قلات  

علی ایزدی به عنوان کتابدار این کتابخانه از سیدعلی اکبر حسینی بابت حمایت های مالی در حد توان ، اهدای کتاب و حمایت های فکری تقدیر  تشکر ویژه انجام دادند. همچنین از همکاری شورای اسلامی و دهیار قلات نیز تشکر کردند.

مشکلات کتابخانه

دور بودن محل کتابخانه از مرکز روستا ، نداشتن بودجه کافی برای اضافه کردن کتابها و امکانات بیشتر ، بی رغبتی نوجوانان و جوانان به کتاب و کتابخوانی و علاقه و استفاده وافر از اینترنت و موبایل ، عدم گنجاندن کتاب در سبد خرید خانواده ها ، عدم توجه کافی برخی والدین و مسئولین به مسئله کتابخوانی و .....

راه های استفاده بیشتر از کتابخانه

تبلیغات را باید بیشتر کنیم همچون تبلیغات دیگر کالاها ، تهدید فضای مجازی و اینترنت را باید تبدیل به فرصت کنیم ، آشنا ساختن کودکان و نوجوانان از مزایای استفاده از کتاب ، اٌنس گرفتن کودکان در خانه و مدرسه با کتاب ، برنامه ریزی بهتر مدارس و انجمن های فرهنگی منطقه ، انجام مسابقات مختلف کتاب ، اهدای کتاب در مناسبت ها و ....

سخن آخر

تقدیر و تشکر از وبسایت مربوطی بابت انجام این گفت و گو و اهمیت دادن به مسئله کتاب و کتاب خوانی داریم و امیدواریم حضور شما باعث نقطه عطفی باشد بر استقبال و استفاده بیش از پیش از کتاب خانه فردوس قلات . از شوراها و مسئولین روستاها و مدارس می خواهیم که در برنامه ریزی های خود به مسئله کتاب و کتاب خوانی توجه خاص داشته باشند چون که آموزه های دینی هم بر خوادن کتاب تأکید بسیاری دارد.

« کتاب گنجینه ای است که هیچگاه استفاده از آن باعث نقصان نمی گردد و باعث رشد کتاب و کتابخوان می شود.»

پایگاه اطلاع رسانی مربوطی...
ما را در سایت پایگاه اطلاع رسانی مربوطی دنبال می کنید

برچسب : کتابخانه عمومی,کتابخانه عمومی نیویورک,کتابخانه عمومی تهران, نویسنده : حاجی پور marbooti بازدید : 350 تاريخ : پنجشنبه 27 آبان 1395 ساعت: 4:44

خبرنامه