« شب هزار و یکم » از تجلیل مسئولان تا نقد نقادان

ساخت وبلاگ
« شب هزار و یکم » از تجلیل مسئولان تا نقد نقادان

اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان : اپیزود سوم شب هزار و یکم ، به مدت ده شب در تالار استاد جمالی خانه فرهنگ لار ، پذیرای علاقه مندان به هنر نمایش بود.این اثر در آخرین اجرای خود پس از تقدیر مسئولان ، تحلیل منتقدین را به خود دید.

به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان ؛ شنبه شب گذشته آخرین اجرای نمایش شب هزار و یکم  با حضور مسئولان ، هنرمندان، نقادان و عموم علاقه مندان به روی صحنه رفت.

تفاوت اجرای شب آخر با شب های دیگر در برنامه های حاشیه ای بعد از اجرای نمایش بود. درابتدای این مراسم سید علی اصغر رفعت حقیقی ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لارستان به همراه شهردار و رییس شورای اسلامی شهر لار، با اهدای لوح یادبود ،از بازیگران و عوامل اجرایی این نمایش تقدیر به عمل آوردند.

سپس نوبت به نقد و بررسی نمایش شب هزار و یکم رسید.این اثر که به قلم بهرام بیضایی و کارگردانی علیرضا عندلیب به مدت ده شب در تالار استاد جمالی خانه فرهنگ لار پذیرای علاقه مندان به هنر تئاتر بوده است ، توسط تنی چند از منتقدین مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.

 

 

 

اولین منتقد اسدالله گرامی بازیگر پیشکسوت تئاتر لار بود که سخن را با بیان پیشینه ای از نمایش هایی به سبک شب هزار و یکم آغاز ، و به نوع روایت در این داستان ها پرداخت و سپس نقاط قوت و ضعف این نمایشنامه را تشریح نمود.

منتقد دوم احمد مبشری بود که  نگاه وی به این اثر ، بیش از هرچیز دیگر معطوف به بازخورد این نوع نمایشنامه ها در جامعه بود .نظر وی درباره بعد جهانی این اثربه مناقشه با کارگردان انجامید.

وی این نمایشنامه را کلام محور دانست که جدای از محاسن ، آفاتی را هم به دنبال دارد.مبشری در ادمه ابراز داشت:  نمایشنامه کلام محور به شدت آهنگین ادا می شود و به این دلیل که کلام بار اصلی کار را به دوش می کشد، اثر به شدت پر حرف و ملال آور می شود و این نقیصه به تمامی در شب هزار و یکم مشهود است.

وی سپس  طراحی صحنه و لباس، نور و موسیقی را مطلوب دانست و بیان داشت : صحنه و لباس ها به گونه ای طراحی گردیده بود که بدون هیچ مقدمه ای میتوانستیم حس کنیم در فضای مدنظر نویسنده قرار داریم.

منتقد سوم فرزاد قناعت پور بود که درباره برخورد و رویکردهای متفاوت  در مواجهه با متون آیینی و اسطوره ای سخن به میان آورد.وی بیان داشت: رویکرد کسانیکه بعنوان کارگردان تئاتر در جامعه نقش آفرینی میکنند بایستی در مسیر بازآفرینی آیین ها و اسطوره های ما باشد.وی سپس در باب بازیگری و کارگردانی نیز سخنانی به میان آورد و بازی هر سه بازیگر را جدای از ضعفی  که در متن مشاهده می شود ، مطلوب و مناسب دانست.

 

 

در پایان علیرضا عندلیب با بیان اینکه من بعنوان کارگردان از اجرای بازیگران رضایت کامل دارم اضافه داشت: نشانه های یک بازی خوب این است که حس تعلیق را ایجاد کند و من این حس را در این مدت ده شب بین تماشاچیان احساس کردم .وی گفت: اگر ضعفی در اجرا وجود دارد، این ضعف به نوع کارگردانی من بر میگردد زیرا بازیگر را در صحنه آزاد نمیگذارم .عندلیب بیان را نقطه قوت این نمایش دانست و ابراز داشت : محتوای این اثر بسیار سنجیده و به روز بوده است و من خرسندم که توانستم این اثر را در قالب نمایش به روی صحنه ببرم.

 

- - , .

پایگاه اطلاع رسانی مربوطی...
ما را در سایت پایگاه اطلاع رسانی مربوطی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حاجی پور marbooti بازدید : 232 تاريخ : دوشنبه 12 بهمن 1394 ساعت: 19:18

خبرنامه