«دکتر فاروق فیروزی، اولین کوهنوردِ کهنه ای فاتحِ قله دماوند»

ساخت وبلاگ

به گزارش دکتر فاروق فیروزی (فیزیوتراپیست) و اولین کوهنوردِ کهنه ای فاتحِ قله دماوند :

«در تاریخ ۲۷ تیر ماه ساعت ۵ صبح با ماشین شخصی به سمت ایستگاه قطار شیراز حرکت نمودیم. ساعت ۵ عصر سوار قطار شدیم، از شیراز حرکت و ساعت ۸ صبح ۲۸ تیرماه به تهران رسیدیم.

در ایستگاه راه آهن تهران با ماشین از قبل رزرو شده به سمت روستای پلور حرکت کردیم. از روستای پلور خود را به فدراسیون کوهنوردی جهت صعود به قله دماوند معرفی و با کمک فدراسیون توسط لندرورهای مخصوص به پای قله دماوند که معروف هست به پارکینگ حرکت نمودیم.

از پارکینگ به وسیله لندرور به مدت یک ساعت و نیم مسیر طی شد تا به بارگاه دوم یا مسجد صاحب الزمان در ارتفاع ۳۱۰۰ متری مستقر شدیم. شب را در اقامتگاه صاحب الزمان ماندیم و ۲۹ تیر ماه ساعت ۶ صبح حرکت به سمت بارگاه سوم شروع، به مدت شش ساعت مسیر با شیب تند ادامه پیدا کرد و به بارگاه سوم (ارتفاع 4200 متر)رسیدیم.

بعد از برپایی چادر ها که به غیر از ما حداقل ۱۵۰ تا ۲۰۰ چادر دیگر وجود داشت(شلوغترین قله ایران مخصوصا در این فصل ) صرف نهار، به مدت ۲ ساعت استراحت نمودیم . جهت هم هوایی به ارتفاع ۴۷۰۰ متری صعود کردیم و دوباره به ارتفاع ۴۲۰۰ متری برگشتیم. شب را در چادر ها در همان بارگاه سوم ماندیم. روز ۳۰ تیر ماه ساعت ۳ صبح حرکت به سمت قله شروع شد و پس از ۹ ساعت مسیر با شیب بسیار تند و عبور از آبشار برفی توانستیم صعود به قله دماوند را کامل کنیم .

به دلیل گوگردی بودن هوا در قله و بادهای شدید و همچین کاهش اکسیژن و ظاهر شدن علایم ارتفاع زدگی مدت زمان ماندن در قله بسیار کوتاه و نهایتاً ده دقیقه بود.

پس از صعود به قله به مدت ۵ ساعت مسیر برگشت تا بارگاه سوم را طی کردیم و شب را در بارگاه سوم ماندیم.

صبح ۳۱ تیر ماه ساعت ۶ صبح حرکت به سمت پای کوه شروع شد و ساعت ۱۰:۳۰ پای کوه (پارکینگ ) بودیم. پس از گرفتن مدرک بین المللی صعود به قله دماوند از فدراسیون کوهنوردی، ساعت ۱۲ ظهر به سمت ترمینال اتوبوس و ساعت ۶ عصر با اتوبوس به سمت شیراز حرکت نمودیم و ساعت ۸ صبح به شیراز رسیدیم و با ماشین شخصی به اوز برگشتیم.

مهمترین عاملی که باعث شد ما در سه روز صعود کنیم مسایل مربوط به ارتفاع زدگی بود که امری بسیار مهم برای ما که در محیطی با ارتفاع کم(800 تا 900) زندگی می کنیم.

ارتفاع زدگی در بسیاری از کوهنوردان در ارتفاعات زیاد به وجود می آید. علائم ارتفاع زدگی شامل سردرد (شایع‌ترین)، ناراحتی معده (از جمله استفراغ)، خستگی، تنگی نفس و کاهش فشار خون و سرگیجه و مشکلات خواب می باشد. بیماری ارتفاع زدگی گرچه احساس ناخوشایندی دارد اما معمولا با کاهش ارتفاع بهبود پیدا می کند .تعداد افراد صعود کننده دوازده نفر بودند.

با تشکر از دکتر فاروق فیروزی برای گزارش و تصاویر صعود به قله دماوند.

پایگاه اطلاع رسانی مربوطی...
ما را در سایت پایگاه اطلاع رسانی مربوطی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حاجی پور marbooti بازدید : 207 تاريخ : شنبه 29 مرداد 1401 ساعت: 12:16

خبرنامه