به بهانه روز ملی سینما (نوشته فروغ هاشمی)

ساخت وبلاگ


فروغ هاشمی : سینما رسانه مهمی است که در تدوام و گسترش فرهنگ و هنر و همه حوزه ها و در یک جامعه نقش و حضوری فعال دارد.سینما انعکاسی از شرایط اجتماعی هر جامعه است که سوای از سرگرمی و نشاط توانسته به عنوان یک الگوی فردی و اجتماعی عمل کند.
سینما یک روایت است ،روایتی از تاریخ و فرهنگ و هنر،دین و مذهب و دیگر ...سینما زندگی است،زندگی که با فراز و نشیب ها و حوادث تلخ و شیرین زیاد روبرو است هرچند زندگی مثل فیلم‌ها سرنوشت پایانی دارد اما فیلم ها در سیما و سینما جاودانه است و شماری از آثار تا ابد مخاطب‌مداری می‌کنند و هر نسلی آنها را می بیند و تایید می کند.

سینمای امروز دستخوش تغییرات زیادی شده است که گاها با واکنش های اساتید حوزه جامعه شناسی و روانشناسی روبرو است

شاید سینمای ایران همواره آثارارزشمند و جاودانه اش بیشتر بوده است که در یاد و خاطره دوستداران فرهنگ و هنر این مرز و بوم باقی خواهد ماند‌ اما فیلم هایی هم هستند که هزینه های زیادی شده است و بدون مخاطب یا کم مخاطب و از نظر محتوایی ضعیف است.

۲۱ شهریورماه روز ملی سینما را به تمامی تلاشگران عرصه فیلم و سینما تبریک عرض می کنم و امیدوارم پس از وقفه های طولانی و شرایط کرونایی که تاثیرش بر این هنر هفتم بیشتر بود
با حمایت جدی تر راه‌های تقویت سینمای ملی در دستور کار جدی تر متولیان امر قرار گیرد و حمایت از سینمای کودکان و نوجوانان که به اعتقاد کارشناسان زیربنای رشد و توسعه کشور در دست تربیت مناسب کودکان است قرار گیرد.
اگر در این روز بیشتر از محتوا صحبت شد و یا در مورد کودک و نوجوان ،چون قشر مهم و آینده ساز جامعه هستند و توجه به تولید فیلم برای آنها و ایجاد انگیزه و علاقه مندی بر اساس نیاز آنها می تواند بسیاری از ارزش های فرهنگی و اجتماعی را از طریق فیلم و انیمیشن ها به آنها منتقل کند و در شکل گیری شخصیت آنها تاثیر داشته باشد.
ما تجربه ی کرونا را داشتیم و تشویق به خانه ماندن و مطالعه کردن و سرگرم کردن کودکان و نوجوانان به روش های مختلف در دستور کار همه ارگان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی قرار گرفت در این میان بخش بزرگی از آن که نمی توان و نمی شود نادیده گرفت دیدن فیلم و سریال بود،فیلم هایی که چه در دوره های قبل و چه زمان خانه ماندن و اکنون محتوای آن تاثیر بسیار زیادی در روند رشد کودکان و نوجوانان و روح و روان آنها داشته و دارد.
سینمای کودک، موضوعی است که باید آن را بررسی و بیشتر و تخصصی تر دنبال کرد دامنه سینمای کودک از فلسفه تا مباحث فرهنگی، آموزشی، روان‌شناختی، جامعه‌شناختی و حتی سیاست بسط پیدا می کند و متاسفانه در اغلب فیلم‌های سینمایی اقتضائات دوران کودکی رعایت نشده است تا پاسخگوی نیازهای حقیقی و واقعی آنها باشد.
کاش در روز سینما امکانی فراهم می شد تا فیلم سازان و سرمایه گذاران با نهادهای مرتبط دور هم جمع شوند و تحلیلی بر مخاطب در سینمای ایران داشته باشند و مقایسه تفاوت ها در سینمای ایران و جهان بررسی شود.
و پیشنهادی که در برای فیلم سازان عزیز دارم توجه بیشتری به کشوری که اسطوره ها و قهرمان های زیاد دارد داشته باشند و فراموش نکنند که پژوهش ها و مقاله ها گواه این است که سالهاست قهرمان یا ابرقهرمانانی از فیلم‌های خارجی الگویی برای کودکان و نوجوانان ما شده اند که در فرهنگی متفاوتر زیسته اند و رشد کرده و در حال رشد هستند در حالی که ما در این سال‌ها به خاطر عدم سرمایه گذاری مناسب در این حوزه هنوز نتوانستیم یک قهرمان یا ابرقهرمان برای کودکان نوجوانان خودمان درست تعریف کنیم.

هرچند اهالی سینما همواره زبان گویای فرهنگ و هنر این مرز و بوم هستند و خود نیز با مشکلات متعددی از جمله عدم رعایت حقوق مولف و غیره روبرو هستند که نمی شود انکار کرد اما گفتن موارد پراکنده پیشنهادی بود برای بهبود این هنر هفتم
روز سینما را صمیمانه به همه اهالی سینما و فیلم و عوامل و دست اندرکاران تبریک عرض می کنم.
و امیدوارم با توجه به مهم بودن هنر یا صنعت سینما حمایت ها بیشتر شود تا بیم از زیان برای هنرمندان ایجاد نشود و بتوانند در این زمینه سرمایه گذاری کنند.

پایگاه اطلاع رسانی مربوطی...
ما را در سایت پایگاه اطلاع رسانی مربوطی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حاجی پور marbooti بازدید : 121 تاريخ : چهارشنبه 23 شهريور 1401 ساعت: 9:35

خبرنامه