از مربط تا المرباطی

ساخت وبلاگ

" از مربط تا المرباطی "

"مربوط" و به گویش محلی "مربط" در حدود بیش از دویست سال قبل روستایی بسیار آباد بوده است . علت گذاشتن نام مربوط بر این مکان به دلیل قرار گرفتن این روستا در محل ارتباط جاده های فرامزان و بستک ، لارستان و لامرد و خنج به شیراز _ مرکز استان فارس _ بوده است و تلاش مسئولین شهر اوز برای نجات اوز از انزوای اجتماعی و اقتصادی جهت احیای مجدد این جاده یعنی گردنه ی مربط ( مربوط ) ، وجود بنای سالم یک کاروانسرای تاریخی و باغ های مرکبات و نخلستان های بزرگ در مربط دلایل واضح بر رونق و آبادانی مربط در زمان های قدیم بوده است.

http://s7.picofile.com/file/8251449050/az_Merbet_ta_AlMerbati_77_.jpg 

http://s7.picofile.com/file/8251449092/az_Merbet_ta_AlMerbati_88_.jpg

خشکسالی های پیاپی و به دنبال آن قحطسالی ها ، بیماری های خطرناک و کشنده و ناامنی های زیاد باعث مهاجرت مردمان این دیار به روستای کنونی کهنه ( طایفه ی مربطی ها ) ، فرامرزان و بندرعباس ( طایفه ی علوی ها ) می شود . شهر زیبای کنونی جناح پذیرای تعداد زیادی از مربوطی های مهاجر می شود که در آنجا به " مربوطی " مربطی " مرباطی و  " کهنه ای " معروف هستند .

http://s7.picofile.com/file/8251467876/jenah11.jpg

مهاجرین مربوطی های ساکن جناح برای امرار معاش اکثرا به کشور بحرین رفته و به مرور زمان به تابعیت این کشور کوچک و ثروتمند در آمده اند . 

ارتباط بین مهاجرین و زادگاه آباء و اجدادی شان (مربط) تقریبا قطع می شود . تا اکنون که این دنیای پهناور به سبب وجود اینترنت و شبکه های اجتماعی فراوان تبدیل به دهکده ای کوچک شده است ، ارتباطاتی هم از نوع واقعی و هم از نوع مجازی برقرار شده است .

با درج مطالب متعدد در این وبلاگ ، ارسال فیلم مستند از مربوط تا پهروز برای آنان ، ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی و دیدارهای حضوری باعث شده تا از مربوطی ها اطلاعاتی به دست آوریم . 

مربوطی های مقیم بحرین جمعیت زیادی هستند که ، این نسل ، پدرهایشان و حتی پدر بزرگ هایشان مربط را ندیده اند . جد چهارم یا پنجم این نسلی که ما از طریق شبکه های اجتماعی با آنها در ارتباط هستیم، مربط را دیده یا می شناختند .

مربوطی های کنونی مقیم بحرین به نام خانوادگی " المرباطی " معروفند که در بحرین به مقام های وزارت ، کارمندان بلند پایه  در ادارات دولتی ، متخصصین معروف ، هنرمندان ، مدیران ، فرهنگیان ، فوتبالیست های رده ی بالا ، ورزشکاران رشته های متعدد کاسبین و تجار معروف می باشند . آنها دارای دیوانه ای ( مجلسی ) برای اتحاد و همدلی طایفه ی مربوطی تاسیس نموده اند . گفته می شود چندین محله و خیابان هایی در پایتخت و دیگر شهرهای بحرین به نام " المرباطی " وجود دارد .

اخیرا در یکی از شبکه های اجتماعی عکس هایی که از طریق آقای رحیمی عکاس معروف و محبوب اوز در اختیارمان قرار گرفت از طریق وبلاگ مربوطی و ذیگر شبکه های اجتماعی در اختیار مربوطی های مقیم بحرین قرار می گیرد و از بنده خواسته شد که توضیحاتی به زبان انگلیسی در رابطه به مربط برای آنها ارسال نمایم .

http://s6.picofile.com/file/8251449034/az_Merbet_ta_AlMerbati_66_.jpg 

آنها با داشتن اطلاعات ارسالی به زبان انگلیسی ، از طریق GPS  و google Earth  زادگاه آباء و اجدادی شان را می بینند و عکسی را برای بنده ارسال و توضیحاتی هم به زبان عربی درج نموده بودند.

http://s7.picofile.com/file/8251461718/az_Merbet_ta_AlMerbati_55_.jpg

http://s6.picofile.com/file/8251448926/az_Merbet_ta_AlMerbati00.jpg 

و بعد از مدتی عکس دیگری از آبادی دیگری با اسمی مشابه با اسم زادگاه اجدادشان ( مربط ) !

http://s6.picofile.com/file/8251448992/az_Merbet_ta_AlMerbati_33_.jpg

آیا می شود گفت که ساکنین این مکان ، همان مربطی های مهاجر هستند که از بد حوادث روزگار آن دوران به اینجا مهاجرت و پناه آورده اند ؟؟

http://s6.picofile.com/file/8251448968/az_Merbet_ta_AlMerbati_22_.jpg

http://s7.picofile.com/file/8251448942/az_Merbet_ta_AlMerbati_444_.jpg

آیا می توان گفت بین این دو  "مربط" ارتباطی واقعی هست ؟ یا بر حسب اتفاق چنین نام گذاری روی داده است ؟

پایگاه اطلاع رسانی مربوطی...
ما را در سایت پایگاه اطلاع رسانی مربوطی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : حاجی پور marbooti بازدید : 276 تاريخ : يکشنبه 26 ارديبهشت 1395 ساعت: 16:31

خبرنامه